Parhaat PS5 pelit 2023

Parhaat PS5 pelit

Vuosi 2023 on jo lähes lopuillaan ja tämän vuoden aikana pelifanit saivatkin pelatakseen useita uusia pelejä. Pelejä on julkaistu vuoden 2023 aikana eri tyylisuunnista ja monille peleille yhteistä on sekä huikeat grafiikat että avoin maailma.

Vuoden 2023 pelijulkaisut ovat tehneet varmasti vaikutuksen, sillä joukossa on paljon erityisen korkealaatuisilla grafiikoilla varustettuja julkaisuja. Nykyteknologia mahdollistaa todella realistiset pelit.

Tällä sivulla esittelemme lyhyesti vuoden 2023 parhaita PS5-pelejä, mutta muillekin alustoille on tämän vuoden aikana saatu uusia pelejä. Myös nettikasinot tarjoavat uusia pelijulkaisuja ja samaa koskee myös mobiilipelaamista. Vuosi 2023 on ollut oikea pelaajan vuosi, sillä uusia pelejä eli sitä kautta uutta tekemistä on järjestetty pelien ystäville runsaasti. Kun pelaat muista vastuullinen pelaaminen. Kun tämä on kunnossa, voi peleistä saada irti niiden tarjoaman parhaan mahdollisen nautinnon.

Toimintaa, jännitystä ja kauhua

Resident Evil 4 Remake on taattua kamaa zombiefaneille. Kyseessähän on uusioversio legendaarisesta kauhupelistä, joka julkaistiin alunperin vuonna 2005. Peli sijoittuu kuusi vuotta RE2:n tapahtumien jälkeiseen aikaan. Leon Kennedy, joka lähetettiin erääseen eurooppalaiseen kylään, löytääkin sieltä jotain sellaista, jota hän ei ole eläissään nähnyt. Luvassa on huikeiden grafiikoiden seikkailu. Peliä on paranneltu muunmuassa pelihahmon liikkuvuuden ja vapauden suhteen. Lisäksi Leonin veitsen käsittelykyihin on tuotu merkittäviä uudistuksia. Uusioversiossa pystyy myös määrittelemään aseita eri suuntanäppäimille, joka nopeuttaa aseen vaihtamista tositilanteissa.

Assassin’s Creed Mirage palaa takaisin alkuun, jossa Basimi, nuori katuvaras etsii vastuksia Bagdadin kaduilla. Peli perustuu avoimeen maailmaan, jossa kuitenkin edetään tarinan mukaan. Hiiviskele kaduilla ja parkouraa rakennusten päällä ja selvitä mysteereitä.

Suicide Squad: Kill the Justice League on peli, joka sijoittuu Metropolikseen. Tässä avoimen maailman pelissä neljä supersankaria tuhoavatkin kaupunkia, jota aikaisemmin niin vannoivat suojevansa. Tällä kertaa asiat ovat nimittäin aivan toisin. Sankareiden päähän on nimittäin asennettu räjähteet, jotka toimivat hyvänä motivaationa totella. Peliä on mahdollista pelata joko yksin tai yhdessä ystävien kanssa.

Horizon: Call of the Mountain vie pelaajansa upeiden grafiikoiden keskelle. Peliä pelataan VR-laseilla. Peliä pelataan Ryas-nimisenä, entisenä carjasotilaana, jonka tehtävänä on pelastaa kansansa ja ansaita oma vapautuksensa. Pelin maisevat näyttävät henkeäsalpaavan hienoilta. Tutki ympäristöäsi ja selvitä vuorten salaisuudet.

Forspoken on toimintaroolipeli, jossa pelaaja ohjaa Frey Hollandia, joka on juuri omaksunut joukon taikavoimia. Peli kuhisee erilaisia hirviöitä ja Tanta-heimolaisia, jotka yrittävät hidastaa matkaa Freyn yrittäessä päästä kotiin. Forspoken on kehitetty PS5:lle siten, että se hyödyntää konsolin maksimaalisia tehoja. Näin pelaaja saa konsolistaan mahdollisimman paljon irti sekä ainutlaatuisen pelikokemuksen.

Taikoja, taikoja

Hogwart’s Legacy on erityisesti Harry Potter -faneille must-valinta. Peli sijoittuu tuttuun velhomaailmaan, jossa törmäät erilaisiin maagisiin olentoihin ja taistelet pimeyden voimia vastaan. Aikakausi on 1700-luku. Pelissä pääset kehittämään omia taikavoimiasi ja mm. valmistamaan taikajuomia. Peli sijoittuu avoimeen maailmaan, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden tutkia upeaa maailmaa. Pelissä voit tulla sellaiseksi velhoksi kuin haluat.

Spider-Man 2 ei ehkä liiemmin esittelyitä kaipaa. Kyseessä on Spider-Manin jatko-osa, jossa pääsee singahtelemaan seittien varassa ympäri New Yorkia. Pelihahmoina ovat sekä Spider-Man että Miles Morales, joiden yhteisenä vihollisena toimii kuuluisa Venom. Pelihahmoa voi vaihtaa pelin aikana nopeasti hahmosta toiseen.

Urheilua

EA Sports FC 24 on jalkapallofaneille suunnattu peli, jossa pelaaja pääsee nauttimaan entistä realistisemmista pelihetkistä. Mukana ovat kaikki maailman parhaat jalkapalloilijat, suurimmat seurat, liigat sekä kilpailut. Peliä on mahdollista pelata 1-4 pelaajan kesken. Lisäksi on mahdollista pelata onlinessa. EA Sports FC 24:ssa pelikokemusta parantaa kolme uutta teknologiaa, jotka parantavat pelaajien realistisuutta, moniulotteisuutta ja todenmukaisuutta. Lisäksi paranneltu Frostbite-pelimoottori saa The World’s Gamesta entistä aidomman ja pelaaja pääsee tosissaan uppoutumaan peliin.

EA Sports WRC vie pelaajan ralliauton ratin taakse. Koe tiukat mutkat, pölisevä hiekka ja tottakai autot tässä lokakuun viimeisenä päivänä julkaistussa rallipelissä. Peli tarjoaa mukaansatempaavat WRC-hetket 17 eri sijainnissa. Pääset siis ajamaan mm. Monte Carlossa, Japanissa, Kenissa ja Portugalissa. Peliin sisältyy yli 200 pelikenttää. EA Sports WRC:ssä pääset pelaamaan kuumimmilla kuljettajilla, parhaissa talleissa ja tottakai suunnittelemaan omaa ralliautoasi.