• Home
  • /
  • Pelit
  • /
  • Pelaajan ostolista vuodelle 2024

Pelaajan ostolista vuodelle 2024

Pelaajan ostolista vuodelle 2024

Jos tämä vuosi meni pelatessa tai peliharrastusta aloittaessa, voi vuoden 2024 aloittaa uudella tavalla, päivittäen oma pelilaitteisto uuteen tai vain hankkimalla uusia pelejä. Uusia pelijulkaisuja saadaan ensi vuodellekin ja niitä odotellaankin jo kuumeisesti.

Oli pelisuosikkejasi sitten seikkailu- tai toimintapelit tai vaikkapa nettikasinot, omaa pelaamista ja pelimukavuutta on aina mahdollista parantaa.

Olit sitten jo kokenut pelaaja tai vasta aloittelija, ensi vuodelle on luvassa varmasti entistä viihdyttävämpiä pelihetkiä. Ja jotta tämä olisi mahdollista, olemme laatineet pelaajalle ostoslistan.

Uusi pelikonsoli

Seuraavasta PlayStationista huhutaan ja huhujen mukaan seuraava konsoli olisi saatavilla jouluna 2024. Konsolissa tulee näillä näkymin olemaan huomattavasti enemmän tehoa kuin edeltäjällään, PlayStation 5:lla. Myös näytönohjainten ja muistin suhteen tulee olemaan parannuksia. Uutta konsolia kehitetään Trinity-nimellä.

Nintendo suunnittelee julkaisevansa uuden pelikonsolinsa vuoden 2024 lopulla. Konsolista ei ole vielä kerrottu tarkempia tietoja, joten vielä ei voida olla varmoja, tuleeko siinä olemaan esimerkiksi 4K-tarkkuus vai ei. Edellisen Switchin julkaisusta on kulunut 7 vuotta, joten onkin jo sopiva aika julkaista seuraava.

Jos näiden konsolien julkaisua ei malttaisi millään odottaa, saa tähän mennessä julkaistuja pelikonsoleita kuitenkin ostettua joko uutena tai käytettynä. Konsoleiden hinnat ovat jonkin verran laskeneet, joten jos et ole vielä aiemmin ostanut uudempaa konsolia edellisen tilalle tai oheen, voi vuosi 2024 olla tähän otollinen aika.

Pelimukavuuden päivitys

Vuosi 2024 voi olla hyvä aika päivittää omat pelivälineet ja -kalusteet uusiin, ellet ole juuri sattunut jo hankkimaan esimerkiksi uuden pelituolin. Jos olet huomannut kärsineesi esimerkiksi selän tai niskan väsymisestä, voi tämä olla merkki hankkia uusi pelituoli.

Pelituolien, kuten muidenkin varusteiden ja kalusteiden hinnat saattavat pudota julkaisupäivän jälkeen. Niinpä ensi vuosi voi olla hyvä aika tarkastella tuolien hintoja uudelleen, jos vertailit niitä jo vuonna 2023.

Jos pelaat tietokoneella ja käytät paljon hiirtä, voi uuden hiiren tai pehmeän hiirimaton ostaminen tuoda edellisvuoteen verrattuna aivan uudenlaista mukavuutta. Pelimukavuus kärsii huomattavasti, jos välineet ovat huonoja ja vaivoja aiheuttavia.

Onko äänentoisto kunnossa? Jos tämä kaipaa päivitystä, on vuosi 2024 hyvä aika uusia laitteistoa. Jos käytössäsi on ollut tähän asti vanhaa tekniikkaa, on hyvä tietää, että uusimmissa laitteissa hyödynnetään nykyaikaista teknologiaa, jonka ansiosta korkealaatuinen äänentoisto imaisee pelaajan mukaan entistä tehokkaammin. Uudenaikaisten äänentoistolaitteiden teknologia kannattaa ehdottomasti kokea.

Online-pelaajille valokuitu on ehdottomasti nopein ja paras vaihtoehto, vaikka sitä ei olekaan kaikilla alueilla mahdollista ottaa käyttöön. Se tarjoaa moninkertaisen nopeuden mihin tahansa muuhun yhteyteen verrattuna.

Virtuaalitodellisuus

VR eli virtuaalitodellisuus on teknologia, jota on hyödynnetty pelaamisessa jo jonkin aikaa. Mutta koska laitteet ja teknologia kehittyy koko ajan, ei enää tarvitse hypätä käyttämään niitä ensimmäisiä prototyyppejä, vaan oman kodin mukavuudessa pääsee kokemaan jotain aivan uutta.

Uusimmat VR-lasit vievät pelaajan keskelle pelitapahtumia entistä realistisemmin. Esimerkiksi Apple tulee julkaisemaan Vision Pro -lasit, jotka kiinnostavat kovasti. Lasit hyödyntävät sekä virtuaalitodellisuutta (VR) että lisättyä todellisuutta (AR). Lasit ovat hinnaltaan kovin arvokkaat, mutta tämä näkyy laadussakin.

Uusia pelejä vuodelle 2024

Tottakai uudet pelit ovat monelle vuoden kohokohta. Uusi vuosi tuo tässäkin tapauksessa markkinoille uusia pelejä, joiden myötä pääsee kokemaan entistä korkealaatuisempia grafiikkoja, paremman äänimaailman, houkuttelevammat pelijuonet jne. Pelejä kehitetään joka vuosi aina vain yksityiskohtaisemmaksi, joten pelaajien ei tarvitse todellakaan kokea samoja asioita yhä uudelleen ja uudelleen.

Vuodelle 2024 odotetaan mm. Final Fantasy VII Rebirth -peliä. Legendaarinen pelisarja saa uusimman julkaisunsa jo alkuvuodesta. Kyseessä on Square Enixin kehittämä yksinpeli PlayStation 5:lle. Se on toinen osa kolmiosaisesta FFVII:n Remake-uusintaprojektista. Pelin pelaamista varten ei tarvita Remake-osaa, sillä kyseessä on täysin itsenäinen, oma pelinsä.

Tekken 8 on kovasti taistelupelien fanien odottama. Se julkaistaan PS5:lle, Windowsille ja Xbox Series X/S:lle. Peli julkaistaan tammikuussa 2024. Pelissä tullaan näkemään mm. pari uutta hahmoa, Reina ja Victor Chevalier.

Suicide Squad: Kill the Justice League julkaistaan helmikuun alussa. Toimintaseikkailupeli tulee yleisön saataville tammikuun lopussa 2024. Tässä avoimen maailman pelissä päästään pelaamaan neljällä tutulla supersankarilla.