Bitcoin

Top 5 kryptovaluuttaa 2021

Maailmassa on tuhansia kryptovaluuttoja, mutta vain 10 kannattaa tuntea. Ensinnäkin Bitcoin ja Ethereum; Dogecoin luotiin vitsinä Yhdysvaltain rahapulasta toisen maailmansodan aikana, kun taas Tether on verkkoalusta, jota käytetään arvon tallentamiseen digitaalisesti – molempien markkina-arvo on yli miljardi dollaria, joten niiden merkitystä ei voi vähätellä!

Bitcoin (BTC)

Bitcoin

Bitcoin on eräänlainen kryptovaluutta, jonka joku loi vuonna 2009 salanimellä Satoshi Nakamoto. Kuten useimmat kryptovaluutat, Bitcoin toimii hajautetun pääkirjan tunnetaan Blockchain ja kirjaa kaikki liiketoimet verkoissa tietokoneet tänään, joka on rekisteröity kunkin lohkon rakentaa rikkoutumaton historiankirja nimeltään ”blockchain”, jossa jokainen voi nähdä, mitä tapahtui milloin tahansa tänä aikana.

Kryptografia on kaikkien turvallisten tapahtumien selkäranka, mutta se on yhtä tehokas vain, jos sen hallussa on useita sidosryhmiä. Esimerkiksi Bitcoinissa tämä keskitetysti sijaitseva pääkirja tarjoaa erinomaisen järjestelmän kunkin käyttäjän lisäysten todentamiseen hajautettuun tietokantaan, koska se edellyttää kryptografisen arvoituksen ratkaisemista, jota ei voi peruuttaa tai peukaloida sen jälkeen, kun kaikki verkon solmut ovat todenneet sen – mikä tekee petoksista paljon vaikeampia kuin koskaan ennen!

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH)

Ethereum on kryptovaluutta- ja lohkoketjualusta, joka tarjoaa kehittäjille mahdollisuuden tehdä älykkäitä sopimuksia, jotka toteutetaan automaattisesti, kun ehdot täyttyvät. Nämä sovellukset ovat valloittaneet ihmisten mielikuvituksen, koska ne tarjoavat turvaa, jota ei ole saatavilla perinteisillä keinoilla, kuten rojaltisopimuksilla tai keskinäisillä vakuutuksilla – et voi perääntyä, kun olet allekirjoittanut sopimuksen!

Ethereum on yksi lähihistorian menestyneimmistä kryptovaluutoista. Vain viidessä vuodessa sen hinta nousi noin 11 dollarista lähes 3 000 dollariin – yli 2700 prosenttia.

Ethereum on kokenut valtavan kasvun sen jälkeen, kun se luotiin 5 vuotta sitten, jolloin 1 eetteri maksoi noin 50 senttiä keskimäärinvaluutanpostitukset ympäri maailmaa

Tether (USDT)

Tether (USDT)

Tether on vakaa kolikko, mikä tarkoittaa, että sen tukena on fiat-valuuttoja, kuten Yhdysvaltain dollareita ja euroja; tämä tarkoittaa, että kauppiaat voivat hyödyntää sen vakautta tehdäkseen tietoon perustuvia investointipäätöksiä verrattuna muihin kryptovaluuttoihin, jotka ovat tunnettuja äärimmäisestä volatiliteetistaan.

Cardano (ADA)

Cardano

Cardano-projekti on tehnyt kovasti töitä luodakseen kestävämmän ja turvallisemman lohkoketjun. Tämä on tehty poistamalla Bitcoinissa esiintyvä kilpailuelementti toteuttamalla proof-of-stake-validointi, joka lyhentää transaktioaikaa ja vähentää samalla energiankulutusta ja ympäristövaikutuksia verkossa poistamalla louhinnan kokonaan!

Cardano on jännittävä uusi projekti, jonka tavoitteena on parantaa Ethereumin teknisiä ominaisuuksia. Se toimii näin: Cardanossa käytetään älykkäitä sopimuksia ja hajautettuja sovelluksia (DApps), jotka saavat virtansa ADA:n natiivista kolikosta – kaikki samalla tavalla tai jopa kehittyneemmällä tavalla kuin mitä olemme nähneet aiemmin!

Cardanon ADA-tokenin arvo on noussut huimasti, 10500 % kahdessa vuodessa. Vuonna 2017 sen hinta oli 0,02 dollaria kolikkoa kohti – tämä nousi yli kolme kertaa korkeammaksi kuin Bitcoinin hinta 30. syyskuuta 2021.

Binance Coin (BNB)

Binance

Binance-kolikko on eräänlainen kryptovaluutta, jota voit käyttää kaupankäyntiin ja maksujen maksamiseen yhdessä maailman suurimmista kryptopörsseistä, jonka nimi sattuu olemaan myös ”Binance”.

Binance Coin on muutakin kuin pelkkä kryptomerkintä, jota käytetään kaupankäyntiin ja maksuihin pörssissä. Sillä voidaan nyt käydä kauppaa kuten muillakin kryptovaluutoilla tai vaihtaa se Ethereumiin tai Bitcoiniin, jotta siitä saataisiin lisäarvoa!

Usein kysytyt kysymykset

Mitä ovat kryptovaluutat?

Kryptovaluutta on rahan muoto, joka on olemassa ainoastaan digitaalisessa muodossa. Kryptovaluutan käyttäjät voivat käyttää sitä maksaakseen ostoksia verkossa ilman välittäjää, kuten pankkia, tai he voivat pitää varoja ja toivoa, että heidän sijoituksensa kasvaa ajan mittaan korkojen avulla, jotka maksetaan heiltä itseltään tai heille itselleen!

Kryptopörssit ovat loistava tapa päästä käsiksi kryptovaluuttoihin. Coinbasella, Krakenilla ja Geminillä on kaikilla omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, jotka erottavat ne muista, kuten turvatoimet tai helppokäyttöisyys esimerkiksi pankkitileillä ostettaessa!

Mistä ja miten ostaa kryptovaluuttoja?

Kryptovaluutat ovat uusi kuuma sijoituskohde. Voit ostaa niitä pörsseistä, kuten Coinbase, Kraken tai Gemini, sekä joistakin välityspalveluista, kuten WeBull ja Robinhood, jotka mahdollistavat pääsyn ilman tilin omistamista!

Onko Bitcoin hyvä sijoitus?

Bitcoin on täydellinen sijoitus, jos etsit lyhyen aikavälin voittoa. Tosin jotkut uskovat, että digitaaliset valuutat voisivat olla pitkän aikavälin sijoituskohde niiden suuren markkinakysynnän ja pienemmän inflaatioriskin vuoksi.

Onko KuCoin kryptopörssi?

KuCoin on kryptovaluuttapörssi, joka voi ylpeillä suhteellisen korkealla likviditeetillä, laajalla valikoimalla tuettuja varoja ja palveluita, joilla on alhaiset kaupankäyntimaksut.

Lue lisää KuCoin kryptopörsista täältä

Mikä kryptovaluutta nousee tulevaisuudessa?

Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta meillä on hyvä aavistus siitä, että ajan mittaan amerikkalaiset osakkeet nousevat. Useimmat meistä myös tietävät, mikä osake on, eikä sen määritelmä ole muuttunut vuosisatojen takaisesta!

Kryptovaluutta on kuuma aihe juuri nyt. Jotkut sanovat, että se tulee muuttamaan tapamme ajatella rahasta, toiset varoittavat, että on liikaa hypeä ja epävakautta, jotta se olisi pitkällä aikavälillä turvallista.

Kryptovaluutat ovat olleet jatkuvassa nousussa siitä lähtien, kun ne tulivat liikkeeseen. Vain 8 vuodessa Bitcoinin arvo on noussut alle 10 dollarista yli 700 dollariin! Ja tämä näyttää siltä, että se ei pysähdy lähiaikoina…

Monet ihmiset ennustivat kryptovaluuttoja aiemmin, mutta kukaan ei voinut kuvitella, että niistä tulisi valtavirtaa tai että niistä tulisi suositumpia kuin fiat-valuutoista – ennen kuin nyt!