Ilmaiset pelit – 1001pelit

1001 pelit – Mitä ne ovat?

1001 pelit on verkossa toimiva nettisivusto, jolta voi löytää heidän mukaansa uusimmat ja hauskimmat pelit koko perheen iloksi yhdestä ja samasta paikasta. Pelejä on joka lähtöön, jopa hurjat 3500 erilaista lukuisista eri kategorioista.

Pelejä löytyy 14 eri kategoriasta joita ovat autopelit, älypelit, tyttöjen pelit, pulmapelit, seikkailupelit, toimintapelit, teemapelit, taitopelit, urheilupelit, eläinpelit, multiplayer-pelit, mmo eli multi mass online pelit, suositut pelit ja uusimmat pelit. 

Autopelit, toimintapelit ja erilaiset urheilupelit on suunnattu enemmän pojille kun taas tytöille löytyy runsaasti pukeutumiseen, meikkaamiseen, eläimiin liittyviä pelejä sekä seikkailupelejä. Erilaiset taito-, pulma- ja älypelit kuten Bubble shooter, Mahjong, Sudoku sopivat niin aikuisille kuin lapsillekin. 

MMO-pelit ja Multiplayer pelit sopivat hyvin perheen nuorille ja vanhemmille peljaajille ja aivan perheen pienimmät nauttivat helpommista teemaan liittyvistä peleistä kuten värityspeleistä tai tiettyihin juhlapyhiin liittyvistä peleistä. 

Se on varmaa että 1001 pelit sivustolta löytyy varmasti jokaiselle jotakin sillä pelejä kehitellään ja niitä julkaistaan sivustolla joka päivä uusia. Sivusto toimii yhtälailla PC:llä, Mac:lla, tabletilla sekä älypuhelimella. 

Ilmaiset 1001 pelit

Ilmaiset pelit – 1001pelit

1001 pelit sivuston valtavan pelimäärän vuoksi voisi kuvitella, että pelejä pelatakseen tarvitsisi jonkinlaisen käyttäjätilin tai että jotkin pelit olisivat ainakin jonkun maksurajoitteen takana.

Näin ei kuitenkaan ole, vaan kaikki sivustolla esiintyvät pelit ovat täysin ilmaiseksi pelattavia ilman käyttäjätilin tekemistä, mikä helpottaa peleihin uppoutumista ja niiden käyttöönottoa. 

Pelejä ei myöskään tarvitse erikseen ladata omalle koneelle vaan pasianssin tai mahjongin pelaamisen voi aloittaa vaikka saman tien. Näin pelaaminen säästää myös koneen muistin kapasiteettia eikä latauksista tai päivityksistä tule ongelmaa. 

1001 pelit – Suositut älypelit

1001 pelit mahjong, solitaire korttipeli, Bubble Shooter ja erilaiset tasohyppelypelit kuten Square Bird, Geometry Jump sekä ajopelit kuten Bus Driver Simulator ovat selkeästi suosituimpia pelejä kaikkien muiden kategorioiden joukossa. 

1001 pelit mahjong vaikuttaa vievän erityisesti voiton, sillä mahjong pelistä on tehty lukuisia erilaisia versioita sivustolle perinteisestä mahjongista geometrisiin muodostelmiin laadituista ja 3D-hahmottamista enemmän vaativiin mahjong versioihin. 

Suosituimpien pelien joukossa komeilevat edelleen myös klassikko korttipelit, matopelit, muistipelit ja pelit joiden pelimekaniikkaan sisältyy tietynväristen ja tietyn muotoisten esineiden ja asioiden yhdistelemistä pisteiden haalimiseksi. 

1001 mobiilipelit

1001pelit sivusto ei ole pelkästään tietokoneella toimiva sivusto vaan sitä voidaan käyttää myös mobiililaitteilla. Sivustolla on erillinen kategoria pelkästään mobiilipeleille, joista löytyy huomattava määrä ilmaisia pelejä. 

Näistä peleistä moni löytyy myös suosituimmat pelit kategorioista. Klassisten älypelien kuten korttipelien, miinaharavan, mahjongin ja shakin lisäksi tästä kategoriasta löytyy runsas määrä seikkailu sekä urheilupelejä lasten ja nuorten makuun, minkä lisäksi riveissä komeilee huomattava määrä taitopelejä ja simulaatioita joiden parissa kuluttaa aikaa. 

Simulaatiopeleihin kuuluu kaiken näköisiä pukeutumiseen, meikkaamiseen, kokkaamiseen, leipomiseen, liikenteen ohjaamiseen, traktorin ajamiseen, talon rakentamiseen ja vaikka jääkaapin tyhjentämiseen liittyviä pelejä, joissa pääsee tavallaan kokeilemaan tiettyä taitoa itse, miten se käytännössä toteutettaisiin. Niin pienet lapset sukupuolesta riippumatta kuin myös uteliaimmat nuoret sekä aikuiset voivat nauttia erityisesti tällaisista peleistä.

MMO- ja Multiplayer pelit – Kenelle ne sopivat?

MMO eli multi mass online -peleillä tarkoitetaan valtavia pelejä, joissa on paljon pelaajia yhtäaikaa. Näihin kuuluu erilaiset yhdessä seikkailu pelit ja yhteistyöpelit tai sellaiset, joissa taistellaan tai kilpaillaan muita pelaajia vastaan. Näistä esimerkkeinä ovat esimerkiksi Agar.io, jossa koitetaan syödä toisten pelaajien erivärisiä ruudulla liikkuvia palloja, jotta kasvaisi kaikkia muita isommaksi. 

Habbo hotel ja Big Farm ovat esimerkkejä MMO-peleistä, joihin ei liity varsinaista kilpailua, vaan pelaajan voivat vierailla toistensa luona pelin sisällä, sisustaa omaa ympäristöään ja tehdä siellä erilaisia asioita. 

Multiplayer pelit ovat MMO-pelejä kevyempiä pelejä, eikä niissä ole niin paljon pelaajia kerralla. Multiplayer pelit ovat usein myös joko yhteistyöpelejä, pelejä joissa kilpaillaan toisia vastaan tai näitä molempia. 

Tällaiset pelit sopivat usein hieman vanhemmille pelaajille, mutta esimerkiksi agar.io, mope.io tai yhdessä porukalla pelattavat matopelit sopivat myös pienemmille lapsille eivätkä sisällä väkivaltaa.